Need love ... Meet love ... Meatloaf

Sekaná za studena

s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a hořčicí – jídlo pro lenochy (nebo pro gurmány?)
20 minut
Snadná příprava

Suroviny

  • 2–3 plátky pečené sekané
  • 2 krajíce čerstvého chleba
  • 1 větší kyselou okurku
  • 1 lžíci hořčice
  • (volitelně) pár koleček červené cibule
Sekaná za studena

Postup

Dlouhý den, únava, hlad. Rozhodně nic nebudu vymýšlet. Lednice to jistí.

Otevřu lednici a vytahuju základní poklady. Čerstvý chleba – křupavá kůrka, měkká střídka. K tomu plnotučná hořčice, která tomu dá říz. Sekaná? Stačí nakrájet. Okurky? No jasně, ty tam nesmí chybět.

Nemusím nic ohřívat, nic chystat, za dvě minuty mám hotovo. A co je na tom nejlepší? Že i když je to vlastně strašně jednoduché, vždycky si na tom neuvěřitelně pochutnám. Tohle je prostě česká klasika, která nikdy nezklame.